Oplevering Kalfjeslaan

216 panelen liggen er sinds deze week op het collectieve dak van VvE Kalfjeslaan. En hoewel het een oplevering op afstand was, was de stemming er niet minder feestelijk om. Samen met een speciaal voor deze taak opgerichte commissie Zon en het VvE bestuur gingen we het dak op, werd de installatie gekeurd, en na afloop proostten we met zijn allen op het succes.

De zonnepanelen liggen er met een SDE+ subsidie, en zijn aangesloten op de collectieve meter van de VvE. Iedere bewoner profiteert dus mee van de energie opbrengsten. En ook de lucht wordt er weer een beetje schoner van.

“De weg er naar toe was niet altijd even makkelijk. Zo is er heel wat voorbereiding aan vooraf gegaan. Zoals het opstellen van een plan en dit helder presenteren aan de ALV. Bij het verkrijgen van de SDE subsidie moet je ook een beetje geluk hebben, wij hadden er uiteindelijk 2 aanvragen voor nodig. Maar met jullie begeleiding is het ons gelukt en we zijn zeer trots op het resultaat!” aldus VvE bestuurder Wim.