Zon op jouw dak?

Ben je ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor zonne-energie voor jouw VvE of bedrijf? Of het dak geschikt is? Naar wie er panelen mag plaatsen? Naar hoeveel panelen er op het dak passen? Naar de kosten? Of er eventueel subsidies zijn? Weet je niet waar te beginnen? Kom je niet aan het uitzoekwerk toe? Wij helpen je graag!

Ervaring en aanpak

In en om Amsterdam hebben wij ruim 200 VvE's (zowel particulier als gemengd), meer dan 20 bedrijven en instellingen geadviseerd over zonne-energie. We brengen de mogelijkheden op technisch, juridisch en financieel gebied in kaart. We helpen bij de besluitvorming en eventuele aanvraag van subsidie en/of financiering. Ook doen we geregeld offerte uitvragen. Hieronder zie je een aantal gerealiseerde projecten.

Doel

VvE: een weloverwogen besluit over het al dan niet plaatsen van zonnepanelen. Haalbaarheid, kosten en opbrengsten zijn in kaart gebracht, zodat na een positief besluit tot uitvoering kan worden overgegaan.

Bedrijf/instelling: het in kaart brengen van de mogelijkheden en ontzorgen of uit handen nemen van alles wat er bij het plaatsen van zonnepanelen komt kijken. 

Advies fasen

1. Informatiefase

Dit is de periode waarin wij alle achtergrondinformatie verzamelen. Vervolgens bespreken we het proces, vragen en de situatie. Op basis hiervan stellen we een advies op waarin o.a. de mogelijkheden, de hoogte van de investering, financiële besparing en positieve effecten voor het klimaat in kaart worden gebracht.

2. Besluitvormingsfase

VvE: Dit is de periode waarin draagvlak wordt gepeild, naar leden wordt gecommuniceerd, en een besluit wordt opgesteld en geagendeerd voor de ALV. Wij helpen bij het opstellen van het besluit, of zijn beschikbaar voor een informatieavond of ALV.

Bedrijf: Dit is de periode waarin er intern wordt afgestemd. Wij zorgen voor de juiste informatie op basis waarvan een besluit kan worden genomen.

 

 

3. Uitvoeringsfase

Nadat een positief besluit is genomen, bieden wij hulp bij de uitvoering. Concrete voorbeelden zijn: een offertetraject, subsidie- en/of financieringsaanvraag, of een opleveringskeuring.