Zon op jouw VvE haalbaar?

Ben je ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor zonne-energie voor jouw Vereniging van Eigenaren? Ben je benieuwd naar de geschiktheid van jullie dak? Naar wie er panelen mag plaatsen? Naar hoeveel panelen er eigenlijk op het dak van de VvE passen en wat gaat dit gaat kosten? Wil je hier graag meer over weten maar weet je niet waar te beginnen?  Wij kunnen je hierbij helpen! 

Ervaring en aanpak

In en om Amsterdam hebben wij ruim 200 VvE's (zowel particulier als gemengd) geadviseerd over zonne-energie. We brengen voor hen - op een heldere en overzichtelijke manier - de mogelijkheden op technisch, juridisch en financieel gebied in kaart. Diverse VvE’s hebben op basis van ons advies inmiddels besloten om zonnepanelen te plaatsen op het dak van hun VvE. 

Doel

Het doel van een VvE-Zonadvies is dat de ALV een weloverwogen besluit neemt over een haalbaar en uitvoerbaar plan, zodat na een positief besluit snel tot uitvoering kan worden overgegaan.

Advies fasen

1. Informatiefase

Dit is de periode waarin wij langskomen bij de VvE en de situatie opnemen. Wij stellen een advies op waarin o.a. de mogelijkheden, de hoogte van de investering en de milieu- en financiële besparing in kaart worden gebracht.

2. Besluitvormingsfase

Dit is de periode waarin de VvE draagvlak peilt en verwerft (als niet reeds aanwezig), en vervolgens een besluit opstelt en agendeert in een ALV. In deze fase helpen wij met het opstellen van een besluit. De besluitvorming vindt soms vrij vlot plaats (< 6 maanden). Omdat VvE's meestal maar éénmaal per jaar een ALV houden, is het gebruikelijk dat het 12 tot 18 maanden duurt om tot een besluit te komen. Op aanvraag zijn wij aanwezig bij een ALV.

3. Uitvoeringsfase

Nadat de VvE een positief besluit heeft genomen, bieden wij hulp bij de uitvoering. Concrete voorbeelden hiervan zijn: het regelen van financiering of het opstellen van een offerteaanvraag.